Evandale House

This return verandah villa had been given a 70’s makeover that no longer suited the growing family, so the entire house needed an overhaul.

The addition was to be modest, but functional, creating a great sense of indoor/outdoor connection and allowing a side entry from the new carport into the mud room and entry lobby that also accessed the laundry. 

The result is a hidden gem that from the street appears to be your usual villa, but it is only upon turning down the hallway that you see a beam of light and articulated space that contrasts starkly with the darker front of the house.

 

A hidden pantry off the kitchen allows clutter and mess to be neatly hidden. The open plan kitchen flows onto a generous dining space and study nook that opens onto the outdoor entertaining area.

 

The living space is intimate and is lined with bookshelves to display loved objects and the painting of “George”, that takes pride of place in the centre. 

The new bathroom is light and bright, and the mirrored cupboard disguises a laundry shute directly into the laundry cupboard.

The use of old red bricks, charcoal textured cement sheet and timber battens creates a modern aesthetic whilst maintaining a reference to the original villa.