Malvern House

A joyful project that began with a stunning villa in the heart of Malvern worthy of a beautiful restoration and transformation to house a lovely family of five.

The brief was to retain the character and heritage to the front of the house and create a timeless and classic addition with lots of light, northern sun and bespoke fittings and materials to add warmth and character. 

 

We provided a rear side entry from the carport for everday access. Apparent from the side entry is a mud room, but straight ahead is a concealed door that leads directly into the laundry. Take a turn to the right and you enter a light filled living, dining and kitchen area that opens onto a north facing terrace and onto the garden that the owners have lovingly created. Behind the kitchen is a concealed pantry with access to the original cellar.

A study is concealed behind a secret door off the Living space, but the study has a large frameless glass corner window seat that looks over the garden. 

 

A glass pivot door defines the old house from the new. The front of the house has been transformed in the bedrooms, bathrooms and powder room for guests.   

kitchen 3.jpg
dining.jpg
living room.jpg
mud room.jpg
bathroom.jpg
2018-12-07 (42).png
kitchen 2.jpg
bathroom 2.jpg
IMG_3969(Edited).jpg
2018-12-07 (24).png
IMG_3955.jpg
IMG_3970(Edited).jpg
IMG_3973(Edited).jpg
front.jpg